Falafel kikkererwtballetjes

4
0 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de kikkererwten in een grote pan en giet er water bij tot ze net onderstaan. Breng aan de kook en zet het vuur lager en laat ca. 2 uur sudderen tot ze gaar zijn.
  • 2 Snipper de ui fijn, pers de knoflook, pluk en snijd alle kruiden fijn.
  • 3 Meng de ui, look, peterselie, koriander, cayennepeper met 2 eetlepels bloem.
  • 4 Doe de kikkererwten in een keukenrobot en mix tot een gladde, dikke pasta, voeg eventueel een weinig water toe als de massa te stevig wordt.
  • 5 Mix nu de overige ingrediënten door de pasta en zet de massa minstens 1 uur koud.
  • 6 Rol balletjes van het deeg en rol ze door het sesamzaad, dit gaat gemakkelijker als je je handen vooraf bestuift met wat bloem...
  • 7 Frituur de balletjes goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Falafel kikkererwtballetjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pita met falafel en avocadosalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met falafel en korianderpesto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje falafel
10 min Bijgerecht
Bekijk recept