Ragout van venkel

4
50 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de gepelde ui in grove stukken. Snijd de groene stukken en de onderzijde weg van de venkelknollen. Verdeel de groente in grove stukken. Schil en ontpit de tomaten en hak het vruchtvlees in stukken.
  • 2 Laat wat olijfolie warm worden in een pot met dikke bodem. Voeg de ui en de venkel toe. Laat 10 minuten zacht aanfruiten.
  • 3 Schil de aubergine en snijd het vruchtvlees in blokken. Bak de aubergine in een pan met anti-kleeflaag in zeer weinig olijfolie. Laat op hoog vuur een kleurtje krijgen.
  • 4 Doe de aubegine en de gehakte knoflook bij de venkel. Voeg de tomaten en de tijm toe. Peper en zout.
  • 5 Zet het deksel op de pot en laat 30 minuten stoven. Roer regelmatig.
  • 6 Plet de ansjovisfilets fijn in een klein beetje goede olijfolie.
  • 7 Haal van het vuur. Meng er de ansjovis onder. Bestrooi met gehakte peterselie en serveer.

Ragout van venkel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Broccolirijst met kipragout
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bietenrösti met vega-kipragout
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ragout van artisjok
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ragout van kikkererwten met spinazie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept