Bloemkool met garnaaltjes

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verdeel de bloemkool in roosjes en blancheer ze 5 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in ijswater en heel goed uitlekken.
  • 2 breng in een pannetje de room aan de kook, roer het ei los met de kaas en meng dit
  • 3 van het vuur af
  • 4 met de kokende room, roer dit goed glad en breng op smaak met de foelie of nootmuskaat en de peper & zout ( pezo )
  • 5 Zet nog heel even op het vuur zonder te laten koken!!
  • 6 Vet een ovenschotel lichtjes met boter in, verdeel er de bloemkoolroosjes en de garnaaltjes in en lepel de saus erover.
  • 7 Zet dit onder de grill voor 3 tal minuutjes.
  • 8 Lekker met peterselieaardappelen.
  • 9 Tip: in kleine schaaltjes en met wat toast of stokbrood wordt dit een heerlijk voorgerechtje

Bloemkool met garnaaltjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tasty Tom-trostomaten met garnalen en dragon
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofschuitjes
10 min Snack
Bekijk recept
Courgette-crèmesoep met Hollandse garnalen
40 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Omelet met dragon en tapenade van gedroogde tomaat, grijze garnalen en zure room
Lunchgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept