2 Oven, bakvorm 24x30 cm, bakpapier, foodprocessor
3Voorbereiding :
4 Verwarm de oven voor op 190ºC (heteluchtoven op 170ºC). Bekleed een lage bakvorm met bakpapier. Blancheer de spinazie 1 min. in ruim water en laat uitlekken. Druk al het vocht eruit.
5Voorbereiding swijze:
6 Pureer de spinazie in een foodprocessor. Voeg de eierdooiers, 1 el van de creme fraîche, nootmuskaat naar smaak en de bloem toe en laat de machine draaien tot een fijn mengsel is ontstaan. Voeg peper en zout naar smaak toe. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom met dito kloppers en spatel ze door het spinaziemengsel. Schep het mengsel in de vorm. Strijk het glad en bak het 12-15 min. in de oven totdat het stevig is. Klop de rest van de creme fraîche door de roomkaas. Strooi de kaas op bakpapier. Haal het spinaziegebak voorzichtig uit de vorm en leg het op het bakpapier met de kaas. Laat helemaal afkoelen. Verdeel het kaasmengsel erover en leg de paprika`s op het midden. Rol het geheel op vanaf de korte kant, gebruik hierbij het bakpapier. Snijd de rol in plakken.De rol kan de dag ervoor gemaakt worden en ingepakt in plastic folie bewaard worden. Ca 20 min. op kamertemperatuur laten komen voor het serveren.
Spinazierol met romige vulling met geroosterde is een recept van Solo Open Kitchen