Gratin van courgette met ricotta

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de ui, stoof glazig in 1 el Solo boter.
  • 2 Spoel de courgettes en rasp ze grof, doe ze bij de ui, pers er de knoflook bij en doe er de Provençaalse kruiden bij, kruid met pezo.Laat 10 minuutjes zachtjes garen, roer af en toe om.
  • 3 Laat afkoelen.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200°, stand oven + grill.
  • 5 Klop de eieren los met de ricotta, kruid met pezo en eventueel een mespuntje cayennepeper.
  • 6 Roer er het courgettemengsel door.
  • 7 Vet 4 ovenschaaltjes in met olijfolie en bestrooi ze met gehakte basilicum.
  • 8 Verdeel het mengsel over de 4 kommetjes, bestrooi met Parmezaan en zet +/- 30 minuten in de oven.
  • 9 Versier met basilicumblaadjes.

Gratin van courgette met ricotta is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept