1 Snijd de aubergines in 1 cm dikke plakken, dompel ze 1 minuut in water met zout, giet ze af en dep ze droog. Kruid de eieren met zout.
2 Bestuif de plakken aubergine met bloem en wentel ze door de eieren. Verhit een dun laagje olijfolie in een grote pan en bak de plakken aan beide kanten goudbruin. Laat op keukenpapier uitlekken.
3 Verwarm de oven voor op 200°C.
4 Fruit de knoflook in de olie, voeg de tomatenblokjes, de sap en 5 basilicumblaadjes in reepjes toe. Stoof 20 minuten en breng op smaak met zout.
5 Verdeel 3 eetlepels saus op de bodem van 1 ovenschaal. Bedek met 1 laag aubergineplakken, daarop wat saus, basilicum en parmezaan.
6 Herhaal deze volgorde tot alle ingrediënten zijn verbruikt en sluit af met tomatensaus en parmezaan. Laat in 20 minuten heet en goudbruin worden.
7 Na 5 minuten kan de timbaal in vierkantjes worden gesneden.
8 - Geniet van "MILINCIANI alla PARMIGIANA"
Timbaal van aubergine uit Sicilia is een recept van Solo Open Kitchen