Salade met broccoli en hazelnoten

4
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de hazelnoten grof en rooster ze zonder vetstof goudbruin in een antikleefpan op een middelmatig vuur.
  • 2 Haal de geroosterde hazelnoten uit de pan
  • 3 Spoel de broccoli, verwijder de dikke stelen en verdeel in kleine roosjes.
  • 4 Doe de bouillon in een kookpot en laat even opkoken, doe er de broccoli bij en laat op een laag vuur in 5 tot 8 minuten gaarkoken, giet af, laat uitlekken en een weinig afkoelen.
  • 5 Leg de broccoli in een verwarmde kom.
  • 6 Meng de yoghurt met de olie en de sherryazijn, doe er de geroosterde hazelnoten bij en breng op smaak met pezo.
  • 7 Giet over de broccoli.
  • 8 De dikke steel kan men eveneens eten, schillen met een dunschiller, in plakken snijden en meekoken met de roosjes
  • 9 Broccoli blijft frisgroen als je ze kookt zonder deksel op de pot en na het afgieten even in ijskoud water legt.1
  • 0 Voor niet-vegetariërs: lekker met gebakken kabeljauw of mignonet of kotelet en gekookte aardappelen.

Salade met broccoli en hazelnoten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Nectarines met hammousse
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept