1 Hak de hazelnoten grof en rooster ze zonder vetstof goudbruin in een antikleefpan op een middelmatig vuur.
2 Haal de geroosterde hazelnoten uit de pan
3 Spoel de broccoli, verwijder de dikke stelen en verdeel in kleine roosjes.
4 Doe de bouillon in een kookpot en laat even opkoken, doe er de broccoli bij en laat op een laag vuur in 5 tot 8 minuten gaarkoken, giet af, laat uitlekken en een weinig afkoelen.
5 Leg de broccoli in een verwarmde kom.
6 Meng de yoghurt met de olie en de sherryazijn, doe er de geroosterde hazelnoten bij en breng op smaak met pezo.
7 Giet over de broccoli.
8 De dikke steel kan men eveneens eten, schillen met een dunschiller, in plakken snijden en meekoken met de roosjes
9 Broccoli blijft frisgroen als je ze kookt zonder deksel op de pot en na het afgieten even in ijskoud water legt.1
0 Voor niet-vegetariërs: lekker met gebakken kabeljauw of mignonet of kotelet en gekookte aardappelen.
Salade met broccoli en hazelnoten is een recept van Solo Open Kitchen