Olive all'Ascolana

10
90 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit voor de vulling de olijfolie en de boter in 1 pan. Voeg al het gehakt toe en roerbak 6 minuten tot het goed bruin is. Breng op smaak met zout en peper, voeg Sherry toe en laat deze inkoken. Neem van het vuur en laat afkoelen. Doe de massa in 1 foodprocessor.
  • 2 Voeg ham, peterselie, nootmuskaat en citroenschil toe. Pureer kort. Doe het ei en de kaas erbij en laat de motor lopen tot alles goed vermengd is. De vulling moet stevig genoeg maar niet droog zijn; voeg er eventueel 1 drupje melk toe. Controleer op smaak.
  • 3 Snijd elke olijf van bovenaf spiraalvormig in om de pits los te halen; laat de spiraal intact. Stop in elke ervan 1 beetje vulling en druk de olijf weer in de oorspronkelijke vorm.
  • 4 Maak de olijven in kleine porties af. Verhit de olie in 1 frituurpan tot 170°C. Wentel ze door de bloem, daarna door losgeklopt ei en rol ze ten slotte door het paneermeel.
  • 5 Frituur ze in 2-3 minuten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • 6 Serveer ze heet als antipasto met 1/2 citroen.

Olive all'Ascolana is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Olive All 'ascolana
20-30 min -
Bekijk recept

Italiaanse tomatenrisotto met zalm en groenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktkoekjes met pastasalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crostini Alla Pasta Di Olive
0-10 min -
Bekijk recept
Olive All 'ascolana
20-30 min -
Bekijk recept