Zoek
tomaat-mozza alla espuma
6
20 min
Solo Open Kitchen
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 blaadjes gelatine
400 gr. tomaten
2 eetlepels tomatenketchup
1 dl. slagroom
2 eetlepels olijfolie
peper&zout
1 bosje verse basilicum
1,5 dl olijfolie
200 gr. mozzarella
200 gr gedroogde tomaten op olie
Bereiding
1
Week de gelatine in koud water.
2
Pel de tomaten, snij het vruchtvlees in blokjes en mix ze fijn samen met de tomatenketchup.
3
Warm de tomatencoulis op en voeg er de slagroom en de 2 dl olijfolie bij ,breng aan de kook.
4
Neem de coulis van het vuur en doe er de geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes bij roer tot de gelatine gesmolten is.
5
Giet dit mengsel in de sifon en breng 1 of 2 gaspatronen aan (sifon 0,5 of 1 liter).
6
Hou de sifon ondersteboven en schud er krachtig mee, zet hem minstens 3 uur in de koelkast.
7
Draai de basilicumblaadjes met de olijfolie in een keukenmachine en breng op smaak met peper & zout.
8
Snij de mozzarella in plakjes.
9
Doe in glazen potjes eerst een laag gedroogde tomaten en dan een laag mozzarella .1
0
Lepel er de basilicumcoulis over en spuit er dan de tomaten-espuma op.
tomaat-mozza alla espuma is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Oestertartaar met spinaziewaterkerscoulis en gin-espuma
Voorgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde groenten met espuma van mozzarella
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde zalm met espuma van zwart sesamzaad
120 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Millefeuille met chocolade-espuma en espresso-ijs
120 min
Nagerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept