Preiflapjes met gember en cashewnoten

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    - Snij het preiwit in fijne ringen.
  • 2
    - Snij de champignons in
  • 4
  • 3
    - Snipper de sjalot fijn.
  • 4
    - Schil de gember en hak zo fijn mogelijk.
  • 5
    - Snipper de koriander fijn.
  • 6
    Voorbereiding
    (20 min. + 15 à 20 min. in de oven)
  • 7 Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpan en bak de fijngesnipperde sjalot en gember. Voeg de champignonstukjes en de preiringen toe en bak 3 min. al roerend.
  • 8 Voeg de sojasaus, 2 eetl. water en de cashewnoten toe (hou er enkele opzij). Dek af en laat 10 min. sudderen.
  • 9 Roer om en laat al roerend nog even sudderen tot al het water verdampt is. Kruid met zwarte peper en meng er de fijngesnipperde koriander onder.1
  • 0 Snij elke pizzabodem in 2 en bedek telkens de helft van elk stuk met 1/4 van het preimengsel (hou 1,5 cm van de rand vrij). Bevochtig de randen met wat water, vouw de flapjes dicht en druk goed aan. Strijk de bovenkant in met wat melk, strooi er wat paprikapoeder over en druk er de overgehouden cashewnoten lichtjes in.1
  • 1 Bak de flapjes goudbruin in 15 à 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

Preiflapjes met gember en cashewnoten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Avocadosoep met tabasco
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept