1 Kuis de bloemkool, verdeel in roosjes en kook ze zacht (in drukketel 5').
2 Kook de eieren hard, pel ze en snij ze in schijfjes.
3 Snij de hesp in zeer kleine blokjes (of smalle, kleine reepjes, indien het hesp in schelletjes is).
4 Laat de boter smelten, voeg er de bloem bij en laat even doorkoken. Voeg dan de melk en het kookvocht toe al roerend, breng het geheel aan de kook totdat deze bechamelsaus gedikt is. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en meng er de geraspte kaas onder. Nogmaals goed roeren tot de kaas volledig gesmolten is en nu de hespe erdoor roeren.
5 Vul de bodem van een ovenschotel met kaassaus, vul verder met de gekookte bloemkool en schijfjes ei en bedek dan volledig met de rest van de kaassaus. Strooi er paneermeel over en laat nog even gratineren onder de grill van de oven. Dien warm op. Smakelijk!Tip : je kan ook nog schijfjes aardappel samen met de bloemkool laten gaarkoken in de drukketel en mee mengen in de schotel. Dan heb je een volledige maaltijd.