1 Zet een pan op het vuur en laat ze heet worden. Strooi daarin het korianderzaad en het komijnzaad. Haal de pan van het vuur zodra de kruiden knisperen.
2 Stamp de kruiden fijn in een vijzel (of maal ze in een hakmolen) en voeg ook de garam masala, het chilipoeder, het kurkumapoeder en de kardamom (zonder zaadhuls) toe.
3 Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot op een matig vuur. Snij de uien grof. Ontpit de groene chili’s en snijd ze heel fijn. Plet de look. Stoof al deze ingrediënten gedurende enkele minuten.
4 Snijd de tomaten in grote stukken, maar verwijder wel de harde middenstukjes. Laat de tomaten meestoven en voeg ook de kruidenmix toe.
5 Terwijl het mengsel pruttelt, schil je de zoete aardappelen en snijd je ze in blokjes. Laat de aardappelen even meestoven en voeg de kokosmelk toe. Ook de boontjes en de erwtjes mogen er nu bij.
6 Proef en kruid naar smaak met peper en zout.
7 Serveer de curry met gekookte witte rijst.
8 Dit gerecht kan je al op tafel zetten vanaf €2,5 per persoon.
9 weetjes1
0 Het kruidenmengsel garam masala is vlot verkrijgbaar in de handel.
Jeroen Meus - Vegetarische curry is een recept van Solo Open Kitchen