1 Een volledige artisjok - breek het steeltje van de artisjok af - zet een kookpot op het vuur - doe de bloem in de pot en voeg water toe tot de artisjok helemaal onder staat - voeg peper & zout toe en het citroensap - doe de artisjok in de pot en dek af met een bord zodat de artisjok onderblijft - laat dit 45 à 50 min gaarkoken - haal de artisjok uit de pot - open de artisjok zodat je met een lepel de vezels van het artichokhart kan afschrapen - duw de artisjok terug dicht en serveer met mayonaise of met een mostersausje Artisjokhart - breek de steel af - snij de bladeren van de artisjok af met een kartelmes, tot je enkel het hart overhoudt - wrijf met een citroen over het hart, zodat het niet verkleurt - kook het hart mee in de kookpot
2 Tips
3 Breek de steel af, snij hem niet Kook in water met bloem en citroensap Verwijder de vezels en het hart voor je hem serveert