Zoek
Quiche met broccoli en walnoten
6
70 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
Voor het zanddeeg:
150 gr bloem
30 gr malse hoeveboter
2 el verse kaas
snuifje zout
Voor de vulling:
500 gr broccoliroosjes
6 eieren
350 ml melk
250 ml room
75 gr geraspte Parmezaan
50 gr walnoten, gehakt
1 tl verse oreganoblaadjes gehakt
solo vloeibaar
nootmuskaat
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Kneed voor het deeg de bloem met de koude boter, een snuifje zout en de verse kaas tot een smeuïg homogeen deeg.
2
Voeg eventueel wat water toe.
3
Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg gedurende 20 minuten op een koele plaats.
4
Verwarm de oven voor op 180°.
5
Blancheer de broccoliroosjes kort in gezouten kokend water, laat schrikken onder koud stromend water, laat heel goed uitlekken.
6
Klop de eieren los met de melk, de room en 50 gr parmezaanse kaas, kruid af met nootmuskaat en pezo.
7
Boter een bakvorm van 26 cm diameter in met solo vloeibaar.
8
Rol het deeg dun uit en leg het in de bakvorm, de rand van het deeg mag een beetje uitsteken, prik in met een vork.
9
Verdeel de broccoli, de oregano en de walnoten over de bodem van het deeg.1
0
Giet het ei- roommengsel erover.1
1
Bestrooi het geheel met de rest van de Parmezaan.1
2
Bak 35 minuten in de warme oven tot de quiche mooi goudbruin is.1
3
Tip: geen tijd of...om het deeg zelf te maken...in de supermarkt vindt u kant-en-klaar zanddeeg.
Quiche met broccoli en walnoten is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min
Snack
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krabquiche met verse kruiden
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fantasiaquiche met pinda's
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept