Filodeegtaart met geitenkaas en munt

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat het filodeeg ontdooien. Snijd de courgette fijn. Pel en snipper de ui. Bak de ui en de courgette ongeveer 10 min in de olie op een laag vuur. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen.
  • 2 Meng de ricotta met de geitenkaas, de parmezaanse kaas en de eieren. Hak de munt fijn en voeg aan het kaasmengsel toe. Roer dan de courgette er doorheen en kruid eventueel bij met peper en zout.
  • 3 Smelt de boter. Bekleed een ingevette vorm met een laag filodeeg. Zorg dat het deeg ongeveer 5 cm over de rand hangt. Smeer in met boter en leg er nog een laagje filodeegje op en besmeer ook met boter. Herhaal dit tot al het deeg op is. Schep er het kaasmengsel in en vouw het deeg naar binnen en bak de taart 35 - 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°.

Filodeegtaart met geitenkaas en munt is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romatomaten met munt
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Ovenchili
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Filodeegtaart met broccoli en serranoham
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige filodeegtaart met spinazie en kaas
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filodeegtaart met sesamvulling en honingsiroop
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Filodeegtaart Met Gegrilde Groenten En Kaas
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept