Zoek
courgettekoekjes (met tomaat)
8
30 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 courgetten
1 kleine ajuin OF pijpajuin
40 gram gemalen kaas
50 gram bloem
3 eetlepels peterselie
peper
zout
1 ei
25 gram kruidenpaneermeel
olijfolie
Bereiding
1
Rasp de schoongemaakte courgetten met een grove rasp.
2
Snipper de ui fijn.
3
Schep de courgetten en de ui in een propere handdoek en druk zoveel mogelijk vocht uit de groenten.
4
Doe alles in een kom en meng de kaas, bloem, peterselie en kruidenpaneermeel erdoor.
5
Breng het mengsel pittig op smaak met peper en zout en 1 eitje erdoor.
6
Verhit een laagje olie in een hapjespan en schep er bergjes van het courgettemengsel in.
7
Druk de hoopjes wat plat met de bolle kant van een lepel.
8
Bak de koekjes 2 à 3 minuutjes goudbruin en gaar.
9
Laat uitlekken op keukenpapier.1
0
Smakelijk!1
1
TIP: Ook lekker met blokjes verse tomaten.
courgettekoekjes (met tomaat) is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Tomaat en courgette uit de oven
30 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettekoekjes
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Courgettekoekjes met zalm
20 min
Bekijk recept
Courgettekoekjes met spinaziesalade
30 min-
Bekijk recept
Pittige vis-courgettekoekjes
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept