Asperges op zijn Vlaams met gerookte zalm

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil eerst de asperges met een dunschiller en breek het houterige uiteinde af.
  • 2 Kook de asperges beetgaar in licht gezouten water, of stoom ze gaar in een steamer.
  • 3 Kook intussen de eitjes (8 minuten), pel ze en prak ze fijn met een vork.
  • 4 Hak de peterselie fijn.
  • 5 Verwarm de solo tot ze gesmolten is.
  • 6 Meng de eieren en de peterselie onder gesmolten solo, breng op smaak met pezo en nootmuskaat.
  • 7 Haal de asperges uit het kookvocht en laat ze even uitlekken op een keukenhanddoek. Leg de asperges op een warm bord, napperen met het eimengsel, leg er willekeurig gescheurde gerookte zalm over
  • 8 Strooi ter versiering gehakte peterselie over het bord en dien op met een stukje vers stokbrood.
  • 9 Tip: Kan ook als voorgerecht gegeven worden, dan alles halveren.1
  • 0 Als je de asperges stoomt (zijn dus niet gezouten) zet dan een potje ‘fleur de sel’ op tafel.1
  • 1 Doe telkens schillen en uiteinde in een plastic zak en vries in, kunt u later bouillon van maken voor aspergesoep.

Asperges op zijn Vlaams met gerookte zalm is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept