1 Schil eerst de asperges met een dunschiller en breek het houterige uiteinde af.
2 Kook de asperges beetgaar in licht gezouten water, of stoom ze gaar in een steamer.
3 Kook intussen de eitjes (8 minuten), pel ze en prak ze fijn met een vork.
4 Hak de peterselie fijn.
5 Verwarm de solo tot ze gesmolten is.
6 Meng de eieren en de peterselie onder gesmolten solo, breng op smaak met pezo en nootmuskaat.
7 Haal de asperges uit het kookvocht en laat ze even uitlekken op een keukenhanddoek. Leg de asperges op een warm bord, napperen met het eimengsel, leg er willekeurig gescheurde gerookte zalm over
8 Strooi ter versiering gehakte peterselie over het bord en dien op met een stukje vers stokbrood.
9 Tip: Kan ook als voorgerecht gegeven worden, dan alles halveren.1
0 Als je de asperges stoomt (zijn dus niet gezouten) zet dan een potje ‘fleur de sel’ op tafel.1
1 Doe telkens schillen en uiteinde in een plastic zak en vries in, kunt u later bouillon van maken voor aspergesoep.
Asperges op zijn Vlaams met gerookte zalm is een recept van Solo Open Kitchen