Zoek
Lasagna van aubergine, courgette en tomaten
4
45 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 courgette
1 aubergine
6 rijpe vleestomaten
Parmezaan of grana padano
olijfolie
bloem
panko of vers paneermeel van broodkruim
1 teentje knoflook
bosje peterselie (gehakt)
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Maak de courgette en aubergine schoon en snij ze in de lengte in plakjes van 0,5 cm dik.
2
Wentel de plakjes aubergine in bloem, klop de overtollige bloem eraf.
3
Paneer de plakjes courgette met panko of vers broodkruim.
4
Bak de aubergine en courgette apart aan beide kanten in olijfolie.
5
Haal uit de pan en laat afkoelen op keukenpapier.
6
Dompel de tomaten 10 seconden in kokend water, leg ze daarna in ijswater.
7
Pel de tomaten, snij in vieren en verwijder de zaadjes.
8
Snij het vruchtvlees van 2 tomaten in blokjes en hou apart.
9
Vet een ovenschaal in met olijfolie en maak laagjes van aubergine, courgette en tomaat met daartussen telkens grofgeraspte kaas.1
0
Zet de schaal in een op 225° voorverwarmde oven en laat 10 minuten bakken.1
1
Hak intussen de knoflook fijn en laat die op een matig vuur even zweten in olijfolie.1
2
Voeg de blokjes tomaat toe en de gehakte peterselie, kruid af met pezo.1
3
Verdeel de lasagna in vier en leg deze op 4 warme borden, schep de saus errond en dien op met vers stokbrood.
Lasagna van aubergine, courgette en tomaten is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Pasta met tomaten-vissaus
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazielasagna Met Basilicum
30-60 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige Vislasagne
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Vegetarische Lasagna
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Lasagna Met Kaas, Paddestoelen
20-30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept