Bruscetta met tapenade van auberginess

4
45 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°.
  • 2 Pel de teentjes knoflook en snij in twee.
  • 3 Rooster de pijnboompitten in een anti-kleefpan zonder vetstof, laat afkoelen.
  • 4 Maak een inkeping op de kop van de tomaten en leg ze 12 tellen in kokend water, laat afkoelen in ijswater.
  • 5 Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
  • 6 Snij de aubergines in lange plakken, bestrooi met zout en laat 20 minuten uitlekken in een vergiet.
  • 7 Dep de plakjes droog en smeer aan beide kanten in met olijfolie, leg ze op een ovenplaat en zet in de oven gedurende 15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  • 8 Laat de aubergines afkoelen en hak fijn, kruiden met pezo.
  • 9 Meng de aubergines met de pijnboompitten, citroensap, 1 el peterselie en met olijfolie naar eigen smaak.1
  • 0 Snij het stokbrood schuins in dikke plakken, leg ze even onder grill en laat lichtjes afkoelen.1
  • 1 Wrijf met de teentjes knoflook over het stokbrood, leg er de tomatenblokjes op, kruid af met pezo.1
  • 2 Lepel de auberginestapenade er bovenop en versier met de rest van de peterselie.1
  • 3 Tip: vervang de tomaten ook eens door blokjes geroosterde paprika.

Bruscetta met tapenade van auberginess is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


bruscetta
10 min
Bekijk recept
Olijven Bruscetta
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bruscetta
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Olijven Bruscetta
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept