Zoek
Gratin van bloemkool
4
45 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 bloemkool
3 uien
2 el bloem
3 dl gevogeltebouillon
1 dl room
paneermeel
solo bakken en braden
solo vloeibaar
hoeveboter
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Reinig de bloemkool en verdeel in roosjes, verwijder de harde steeltjes.
2
Laat de roosjes maximum 10 tal minuten koken in gezouten water, giet af en spoel onder koud water, laat uitlekken in een vergiet.
3
Smelt wat solo in een braadpan en bak de roosjes bloemkool tot ze een bruin tintje hebben.
4
Pel de uien en snij in fijne stukken, bak ze glazig in 1 el solo.
5
Bestrooi de uien met 2 el bloem, laat even meebakken om de bloemsmaak te verwijderen.
6
Voeg al roerend de bouillon toe en laat een 20 tal minuten garen.
7
Voeg de room toe en laat indikken tot een romige saus, afkruiden met pezo.
8
Verwarm de oven voor op 200°.
9
Boter een ovenschaal in met solo vloeibaar en schik er de bloemkoolroosjes in.1
0
Overgiet de roosjes met de ajuinsaus en bestrooi met paneermeel en enkele vlokjes hoeveboter.1
1
Zet de schaal 10 minuten in de warme oven, daarna nog 5 minuten onder de grill.1
2
Lekker met een gebakken kotelet, of mignonet, of....en gekookte aardappelen.
Gratin van bloemkool is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept