Gratin van bloemkool

4
45 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Reinig de bloemkool en verdeel in roosjes, verwijder de harde steeltjes.
  • 2 Laat de roosjes maximum 10 tal minuten koken in gezouten water, giet af en spoel onder koud water, laat uitlekken in een vergiet.
  • 3 Smelt wat solo in een braadpan en bak de roosjes bloemkool tot ze een bruin tintje hebben.
  • 4 Pel de uien en snij in fijne stukken, bak ze glazig in 1 el solo.
  • 5 Bestrooi de uien met 2 el bloem, laat even meebakken om de bloemsmaak te verwijderen.
  • 6 Voeg al roerend de bouillon toe en laat een 20 tal minuten garen.
  • 7 Voeg de room toe en laat indikken tot een romige saus, afkruiden met pezo.
  • 8 Verwarm de oven voor op 200°.
  • 9 Boter een ovenschaal in met solo vloeibaar en schik er de bloemkoolroosjes in.1
  • 0 Overgiet de roosjes met de ajuinsaus en bestrooi met paneermeel en enkele vlokjes hoeveboter.1
  • 1 Zet de schaal 10 minuten in de warme oven, daarna nog 5 minuten onder de grill.1
  • 2 Lekker met een gebakken kotelet, of mignonet, of....en gekookte aardappelen.

Gratin van bloemkool is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept