3 schroei het buikspek aan de 4 zijden (het spek kan je eventueel op voorhand kruiden met zout)
4 voeg de grof gesneden ajuinen toe en leg het vlees bovenop
5 voeg een klein scheutje oxo toe, samen met wat zout
6 draai het vuur in zodat alles net pruttelt (heel laag vuur)
7 laat gedurende 2-3 uur langzaam garen met deksel erom
8 voeg het vlees en de ajuinen en de jus op het einde toe aan de hutsepot
9Voorbereiding van de groenten1
0 snij de savooikool in dunne repen, snij vervolgens in kleinere stukken haal de hardste nerven eruit1
1 snij de knolselder, wortelen, raapje, geschilde aardappelen in blokjes1
2 smelt de boter en voeg knolselder, wortelen, raapje, spruitjes en aardappelen toe.1
3 voeg wat peper, zout en nootmuskaat toe, samen met 2 blaadjes laurier1
4 laat deze 'hardere' groenten een tijdje stoven op een matig vuur1
5 voeg vervolgens de savooikool toe, met een half kopje water1
6 bestrooi met peper, zout en nootmuskaat1
7 laat het geheel een tijdje stoven, tot de savooi begint te zakken. Huts vervolgens alles door elkaar. (met lepel of echt hutsen (schudden) met de pot (met deksel of course).1
8 laat verder stoven (op heel laag vuurtje) tot alle groenten gaar zijn1
9 de volledige gaartijd zal ongeveer een uur zijn2
0 Voeg tot slot de ajuinen, vleesjus en het buikspek toe aan de groenten en huts alles nog eens door elkaarlaat vervolgens nog een nachtje staan (niet met gesloten deksel!) en warm de dag erop alles samen op voor een nog betere smaak