1 Was de aardperen en schraap of schil ze zo dun mogelijk.
2 Snijd alle groene delen weg, ze worden zwart gedurende het koken.
3 Snijd de aardperen in bolletjes, schijfjes of teerlinkjes naar believen.
4 Was de Japanse Kwee en snijd de appeltjes in vieren.
5 Haal het klokhuis met de pitten er uit. Snijd in schijfjes.
6 Zet een potje met wat zout water op en breng aan de kook.
7 Breng er de aardperen en de Kwee in en laat koken.
8 Terwijl snijd je de gember in fijne schijfjes en voeg aan de aardperen toe, evenals de citroenmelisse.
9 Kook nog 5 minuten en kruid met peper.1
0 Dien op met een witte saus. 1
1 De aardpeer is een bijzonder heilzame plant die vooral zorgt voor evenwicht van de lichaamsfuncties.1
2 Ze wordt aangeraden voor suikerzieken. Ze kan worden gekookt, gebakken of gefrituurd. Aardperen zijn rijk aan vitaminen en mineralen. Het heilzaamst is de aardpeer bij rauw gebruik. Ze wordt geraspt onmiddellijk voor gebruik. Te verkrijgen in de betere groentewinkels en alternatieve voedingswinkels van eind oktober tot begin april. En in de kookclub Terroir d’Anvers1
3 Japanse Kwee (Chaenomelis) groeit aan doornige struiken kleine (3 à 8 cm) gele ronde appeltjes met een zeer aangenaam aroma zeer zuur; maar gebruikt in combinatie met andere vruchten of groenten zeer lekker.1
4 Verkrijgbaar bij de kookclub Terroir d’Anvers van oktober tot eind
Aardperen met gember en Japanse kwee is een recept van Solo Open Kitchen