1 Deze atjar is werkelijk heerlijk en ook nog zó gemaakt.Fijn bij een Oosterse maaltijd.
2 Snij de wortel in julienne reepjes. Snij de kool ook fijn.( Liever geen voorgesneden kool, deze is te grof. Ik snij alles in de keukenmachine)
3 Breng de azijn, het water, de suiker en de kurkuma in een grote pan aan de kook.
4 Voeg de kool en de wortel toe en kook alles slechts 1 minuut.
5 Giet dan de kool af in een zeef en vang het kookvocht op.De kool moet ongeveer 10 minuten even apart afkoelen, anders gaart de groente te veel door in het vocht. Het is de bedoeling, dat de atjar lekker knapperig is.
6 Voeg het vocht weer bij de kool en roer goed door. Laat tot gebruik afkoelen. Daags na bereiding nog lekkerder, omdat dan de smaken goed zijn ingetrokken.
7 Tip:
8 In een afgesloten uitgekookte glazen pot is deze atjar in de koelkast lang houdbaar.
9 Tip: Oven op 150 graden potten en deksels 10 minuten in de oven. De potten in de oven laten staan totdat je de potten vult.1