2 Kook de roosjes beetgaar in licht gezouten water, giet af en laat goed uitlekken.
3 Warm de oven voor op 200°.
4 Rol het bladerdeeg uit en leg het met het bakpapier in de taartvorm, prik met een vork enkele keren in de bodem van het bladerdeeg, snij overtollig bakpapier af.
5 Bedek de bodem van het bladerdeeg met een ronde cirkel bakpapier en bedek het met bakerwten of bonen.
6 Zet het bladerdeeg 10 minuten in de warme oven.
7 Haal het bladerdeeg uit de oven en verwijder de bakerwten (hou deze bij voor een volgende keer).
8 Verdeel de helft van de bloemkoolroosjes over de taartvorm en bestrooi deze met 75 gr kaas, verdeel nu de rest van de bloemkool over de taartvorm.
9 Roer de eieren los met de room, de rest van de kaas en de tijmblaadjes, afkruiden met pezo.1
0 Verdeel het eimengsel over de taartvorm en zet de quiche ongeveer 30 à 40 minuten in de warme oven.1
1 Dien goed warm op, eventueel met lichtjes opgeklopte room die gekruid is met pezo en een snuifje suiker.1
2 TIP: is perfect als voorgerecht, maar ook als bijgerecht bij gebraad, varkenshaasje, of....1
3 Cirkel bakpapier maken: plooi een vel bakpapier van 40cm op 40cm viermaal, plooi het daarna nogmaals 3 maal tot je een pijl bekomt. Hou de punt van het bakpapier tot in het midden van de taartvorm, snij daarna het brede gedeelte af aan de rand van de taartvorm, plooi open en je hebt een cirkel even groot als de bodem van de taartvorm.