Honing/mosterd witlof met gekarameliseerde

4
15 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm een wokpan met een klein beetje boter. Voeg 2 eetlepels suiker toe en verwarm langzaam op matig vuur (niet roeren). Wanneer de suiker licht begint te verkleuren, de walnoten toevoegen. Walnoten door het suikermengsel roeren en een paar minuten doorwarmen. Laten afkoelen in een bakje met evt. nog wat extra suiker erover. (Tijdens het afkoelen af en toe doorroeren zodat het niet aan elkaar kleeft.)
  • 2 Hierna in dezelfde wokpan de gesneden witlof een paar minuten wokken. Citroensap, mosterd en honing naar smaak toevoegen en nog even goed doorwarmen.
  • 3 tip: Witlof en walnoten apart serveren zodat de walnoten lekker knapperig blijven!

Honing/mosterd witlof met gekarameliseerde is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gekarameliseerde witlof
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-braadworstgratin
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gekarameliseerde varkensblokjes met ananas
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme vijgen met geitenkaas en honing
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept