2 Zeef de zelfrijzende bloem in een kom en voeg er de helft van het zakje bakpoeder aan toe. Verdeel de Solo in kleine blokjes en kneed ze door de bloem tot een kruimeldeeg. Voeg daarna de geraspte parmesaan, de oregano, de melk en een snuifje zout toe en kneed opnieuw.
3 Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg tot een bal en bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 2 à 3 cm dik. Steek met een dresseerring of een stukje pvc-buis met diameter van 5 cm de scones uit het deeg en schik ze naast elkaar op de bakplaat (laat voldoende ruimte tussen elke scone, want het deeg zet uit tijdens het bakken). Klop het ei los en bestrijk hiermee de scones om ze een mooi kleurtje te geven.
4 Bak de scones gedurende 20 minuten goudbruin in de oven.
5 Maak de tomatentartaar. Dompel de trostomaten 5 seconden onder in kokend water, laat ze schrikken in koud water en ontvel ze. Verwijder de pitten en snijd het tomatenvlees in kleine dobbelsteentjes. Hak de olijven fijn en voeg ze samen met de kappertjes toe aan de tomatenblokjes. Meng er de olijfolie en de balsamicoazijn onder en kruid met versgemalen peper, zeezout en gehakte basilicum.
6 Controleer of de scones gaar zijn met een satéprikker, haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
7 Schik een eetlepel van de tomatentartaar bovenop elke afgekoelde scone en werk af met een basilicumblaadje of een schijfje olijf.
Scones met zuiderse tartaar van trostomaatjes is een recept van Solo Open Kitchen