3 Snipper een uitje en stoof aan in de boter of olie.
4 Voeg de blokjes courgetten toe.
5 Voeg de doos gepelde tomaten (of 2 à 3 echte tomaten) toe.
6 Kruid met peper, zout, lookpoeder en voeg het groentenbouillonblokje toe.VOORBEREIDING KAASSAUS:
7 Maak de kaassaus op basis van verse kaas of op basis van een oploszakje.
8 Als basis kan hiervoor het sap van de gestoofde groenten worden gebruikt + voeg een wolkje melk toe.VOORBEREIDING GEHAKTVULLING:
9 Laat een kubusje solo margarine van 2*2 cm smelten en bereidt een witte roux voor door met 1 of 2 soeplepels maizena express voor witte sauzen en 1 kop melk aan de kook te brengen. Kruid dit even bij met peper, zout en nootmuskaat.1
0 Laat dit mengsel 1 à 2 minuten pruttelen en roer vervolgens beetje bij beetje het runds- en varkengehakt onder de roux. Blijf roeren tot alles mooi is opgenomen en laat dit nog even staan op een klein vuurtje onder aanhoudend roeren.1
1 VOORBEREIDING OVENSCHOTEL:1
2 Neem een vuurvaste ovenschotel en begin deze te vullen als volgt :1
3 een laag courgetten, een laag gehakt, een laag voorgekookte rijst of past, een laag tomatensaus, een laag kaassaus.1
4 Plaats het geheel gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175° C.1
5 Zet op het einde nog heel kort even de grill aan om een mooi korstje te krijgen.
Kathleen's ovenschotel met courgetten en gehakt is een recept van Solo Open Kitchen