Asperges met zalm, smaakvol voorafje

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Een veel gebruikte en alom gewaardeerde combinatie is asperges met zalm.
  • 2 Je proeft de zachte smaken van het voorjaar in dit voorgerechtje, dat uiteraard uitnodigt voor een hoofdgerecht met vis, kip of lamsvlees.
  • 3 Asperges dik schillen, van vlak onder kopje naar beneden. Houtachtige onderkant (ca. 3 cm) eraf snijden. In aspergepan (of hapjespan) ruim water aan de kook brengen met aspergeschillen en -uiteinden, suiker, foelie en 1 tl zout. Asperges erin zetten (of leggen) en water weer aan de kook brengen.
  • 4 Na 5 min. vuur uitdraaien en deksel op pan leggen.
  • 5 Asperges in 10-15 min. gaar laten worden.
  • 6 Intussen 4 brede repen van zalm snijden.
  • 7 Rest van zalm klein snijden en met zure room in keukenmachine of met staafmixer pureren.
  • 8 Zalmroom op smaak brengen met citroensap, zout en peper. Asperges met schuimspaan uit pan nemen en in 4 porties verdelen.
  • 9 Om midden van elk bundeltje asperges reep zalm wikkelen. Bundeltjes over vier borden verdelen en zalmroom ernaast scheppen. Tuinkers losknippen en over asperges strooien. Warm of op kamertemperatuur serveren.

Asperges met zalm, smaakvol voorafje is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Haring voorafje
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cantarellen-voorafje
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Voorafje Met Geitekaas
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Een Heerlijk Voorafje
20-30 min -
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept