Zoek
Witlof gestoofd met room,spekjes
4
10 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 scheut kookroom
2 el pesto ( rood of groen)
100 gr spekblokjes
200 gr kerstomaatjes
Bereiding
1
Maak de witlof schoon , verwijder de kern en snij in grove stukken.
2
Rooster de pijnboompitten in een droge pan en laat afkoelen op keukenpapier of bord.
3
Bak de spekreepjes in een bakpan haal ze uit de pan en hou apart .
4
Bak in het vet de witlof omscheppend ca 4 min.
5
Voeg dan pesto met beetje boter of olijfolie toe en een flinke scheut kookroom .
6
Voeg hierna de gehalveerde kerstomaatjes toe! laat het geheel even sudderen tot het beetgaar is.
7
Doe dan de spekjes en de pijnboompitten over het gerecht heen. Eet dit met gebakken aardappels , maar je kunt ook met pasta of rijst eten.
8
Werkelijk verrukkelijk
Witlof gestoofd met room,spekjes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Provençaalse kip met spekjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min
Gebak
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min-
Voorgerecht
Bekijk recept