Witlof gestoofd met room,spekjes

4
10 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de witlof schoon , verwijder de kern en snij in grove stukken.
  • 2 Rooster de pijnboompitten in een droge pan en laat afkoelen op keukenpapier of bord.
  • 3 Bak de spekreepjes in een bakpan haal ze uit de pan en hou apart .
  • 4 Bak in het vet de witlof omscheppend ca 4 min.
  • 5 Voeg dan pesto met beetje boter of olijfolie toe en een flinke scheut kookroom .
  • 6 Voeg hierna de gehalveerde kerstomaatjes toe! laat het geheel even sudderen tot het beetgaar is.
  • 7 Doe dan de spekjes en de pijnboompitten over het gerecht heen. Eet dit met gebakken aardappels , maar je kunt ook met pasta of rijst eten.
  • 8 Werkelijk verrukkelijk

Witlof gestoofd met room,spekjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Provençaalse kip met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept