2 Meng in met een staafmixer of keukenmachine de basilicum met ongeveer 3/4 eetlepels olijfolie. Meng dit net zo lang totdat de basilicum fijn gesneden is. Verkruimel daarna de feta in een bakje met een vork of met je handen en meng dit met het basilicum-olie mengsel. Snijd nog een sjalotje en voeg deze ook toe aan het geheel.
3 Als je dit lekker vindt dan kun je de tomatentorentjes ca 5-10 minuutjes in de oven zetten.Verwarm dan nu de oven voor op 180 graden. Snijd daarna de tomaat horizontaal in 3 tot 4 mooie dikke plakken.
4 Begin met het onderste plakje van de tomaat, verdeel hier wat van het fetamengsel overheen en leg de volgende plak tomaat erop, verdeel hier weer wat van het fetamengsel overheen en ga net zo door totdat je klaar bent met de 2 tomaten. Besprenkel de tomaten uiteindelijk nog met een klein scheutje olijfolie en breng eventueel nog op smaak met zout en peper. De tomaten kunnen nu eventueel nog 5-10 minuten in een voorverwarmde oven, dan worden ze wat zachter en dat vind ik persoonlijk erg lekker. Leg voor de finishing touch een toefje basilicum op de tomaten.Eet smakelijk!
Torentje van tomaat met feta en basilicum is een recept van Solo Open Kitchen