Torentje van tomaat met feta en basilicum

2
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    swijze:
  • 2 Meng in met een staafmixer of keukenmachine de basilicum met ongeveer 3/4 eetlepels olijfolie. Meng dit net zo lang totdat de basilicum fijn gesneden is. Verkruimel daarna de feta in een bakje met een vork of met je handen en meng dit met het basilicum-olie mengsel. Snijd nog een sjalotje en voeg deze ook toe aan het geheel.
  • 3 Als je dit lekker vindt dan kun je de tomatentorentjes ca 5-10 minuutjes in de oven zetten.Verwarm dan nu de oven voor op 180 graden. Snijd daarna de tomaat horizontaal in 3 tot 4 mooie dikke plakken.
  • 4 Begin met het onderste plakje van de tomaat, verdeel hier wat van het fetamengsel overheen en leg de volgende plak tomaat erop, verdeel hier weer wat van het fetamengsel overheen en ga net zo door totdat je klaar bent met de 2 tomaten. Besprenkel de tomaten uiteindelijk nog met een klein scheutje olijfolie en breng eventueel nog op smaak met zout en peper. De tomaten kunnen nu eventueel nog 5-10 minuten in een voorverwarmde oven, dan worden ze wat zachter en dat vind ik persoonlijk erg lekker. Leg voor de finishing touch een toefje basilicum op de tomaten.Eet smakelijk!

Torentje van tomaat met feta en basilicum is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept

Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Muesli-ijstorentjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Torentje van mozzarella en Galliaham
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Sandwich torentje met rosbief
25 min -
Bekijk recept