Gevulde rode uien met vijgen

4
50 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel de uien en snij op 3/4 het kapje eraf (kapjes worden niet meer gebruikt). Hol de uien zo ver mogelijk uit met een klein mesje en bewaar de restjes. Zet de uitgeholde uien in een ovenschaal en voeg witte wijn en 100 ml water toe. Dek luchtdicht af met aluminiumfolie en laat ze ca. 45 min. in de oven garen. Snij de uienrestjes fijn. Snipper de knoflook en snij de salie fijn. Snij de pancetta fijn en de vijgen in heel kleine stukjes. Fruit de ui met knoflook en salie ca. 5 min. zachtjes in iets olie. Voeg de pancetta toe en bak nog 3 min. Voeg de vijgen en pijnboompitten toe en bak tot de pijnboompitten licht kleuren. Breng op smaak met zout en peper. Vul de uien met het mengsel. Schaaf er Pecorino boven en bak de uien nog ca. 10 min. zonder folie.

Gevulde rode uien met vijgen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept