2 Schil de aardappels, snij ze in blokjes. Snijd de courgette, aubergine,champignons en olijven in blokjes. Snipper de ui. Ontvel de tomaten (in kokend water!) en snijd ze in blokjes. Doe ze in de ovenschaal. Maak van de basilicumolie, knoflook, citroenschil en de kappertjes een dressing en doe er naar smaak wat peper bij.
3 Verwarm de oven voor op 200 graden.
4Voorbereiding swijze
5 Giet de dressing over de tomaten. Verhit de olijfolie in een wok of braadpan en roerbak de ui, courgette, aubergine, olijven, aardappels en champignons. Roer de pesto erdoor heen en schep het mengsel in de ovenschaal bij de tomaten.
6 Voeg aan de slagroom de ketchup en een beetje kaas toe. Strooi dit over het mensel heen. De rest van de kaas strooi je ook over het mengsel heen. Bak de schotel in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin.
7 Serveertips
8 Lekker met vers gebakken stokbrood met pesto, wat olijven en een goed glas jonge wijn.