Italiaanse ovenschotel

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2 Schil de aardappels, snij ze in blokjes. Snijd de courgette, aubergine,champignons en olijven in blokjes. Snipper de ui. Ontvel de tomaten (in kokend water!) en snijd ze in blokjes. Doe ze in de ovenschaal. Maak van de basilicumolie, knoflook, citroenschil en de kappertjes een dressing en doe er naar smaak wat peper bij.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • 4
    Voorbereiding
    swijze
  • 5 Giet de dressing over de tomaten. Verhit de olijfolie in een wok of braadpan en roerbak de ui, courgette, aubergine, olijven, aardappels en champignons. Roer de pesto erdoor heen en schep het mengsel in de ovenschaal bij de tomaten.
  • 6 Voeg aan de slagroom de ketchup en een beetje kaas toe. Strooi dit over het mensel heen. De rest van de kaas strooi je ook over het mengsel heen. Bak de schotel in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin.
  • 7 Serveertips
  • 8 Lekker met vers gebakken stokbrood met pesto, wat olijven en een goed glas jonge wijn.

Italiaanse ovenschotel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept