Tatin met paprika en aubergine

4
55 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de aubergine, verwijder de uiteinden en snij hem in fijne schijfjes. Was en droog de paprika, ontpit hem en snij in reepjes. Verhit 3el olijfolie in een pan, bak de aubergine en de paprika 10 min. en draai halverwege om. Breng op smaak met peper en zout.
  • 2 Snij vier schijven uit het deeg, ongeveer de grootte van een kleine taartvorm. Strijk 4 taartvormen in met olie en schep er de aubergine-paprikabereiding in.
  • 3 Bedek het geheel met een schijf deeg en druk de randen goed aan tussen de bakvorm en de groenten. Bak 15 min. in een voorverwarmde oven van 210°C tot het deeg goudbruin is. Spoel en droog de basilicum, hak de blaadjes fijn. Maak parmezaanschilfers met een schilmes. Leg de tatins op een bord door ze met een ferme tik uit de vormen te halen. Verdeel er de parmezaanschilfers en de gehakte basilicum over. Dien onmiddellijk op.

Tatin met paprika en aubergine is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept