Witlofschotel met boerenkaas

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen met zout 15 minuten en giet ze af. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de helft van de boter en bak hierin de struikjes witlof zachtjes 10 minuten. Meng de kookroom met zout, peper, tijm en kaas. Leg de witlofstruikjes met de snijkant naar boven naast elkaar in een ovenschaal. Verdeel de hamrepen erover en daarna het kaasmengsel. Zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven. Snijd de aardappelen in plakjes en bak ze, bestrooid met paprikapoeder, in de rest van de boter.
  • 2 Tip:
  • 3 Vervang witlof eens door prei, in lange delen gesneden.

Witlofschotel met boerenkaas is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Ovenomelet met bloemkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vanillevijgen op brandewijn
5 min
Bekijk recept
Walnotenquiche met oude kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Romige witlofschotel uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlofschotel met ham en kaas
55 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlofovenschotel met gehakt en salami
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlofschotel met kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept