Aubergine gevuld met gehakt en tomaat

2
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200c°. Snijd het vruchtvlees uit de halve aubergine, maar laat ruim 1 cm langs de schil zitten. Bestrooi de helften met wat zout en peper en leg ze in een ingevette ovenschaal. Zet al even in de oven. Snijd het vruchtvlees klein en bak het met de ui en de knoflook in de olie in de pan zachtjes goudbruin. Voeg het gehakt en de kruiden toe en bak rul. Voeg de tomatenblokles toe en bak zachtjes mee. Vul de auberginehelften met het gehaktmengsel en bestrooi met wat kaas. Bak de aubergines ongeveer 25 min in de oven. Lekker met rijst of couscous. Smakelijk!

Aubergine gevuld met gehakt en tomaat is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept