Doperwten en wortelen in boter

10
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Blanke fond bereiden.
  • 2 Wortelen in balkjes snijden.
  • 3 De wortelen met ontvette blanke fond, griessuiker, peper en zout beetgaar koken onder deksel.
  • 4 Gesnipperde sjalot/ui aanstoven in boter zonder te kleuren onder deksel.
  • 5 Wortelen toevoegen en opschudden.
  • 6 Doperwten beetgaar koken op z'n Engels.
  • 7 Onder koud stromend water verfrissen en laten uitlekken.
  • 8 Met de worteltjes in boter mengen.
  • 9 De doperwtjes kunnen ook samen met de gesnipperde sjalot/ui in boter gaargestoofd worden.1
  • 0 Op smaak brengen met peper, zout en griessuiker.1
  • 1 Met grofgehakte peterselie bestrooien.

Doperwten en wortelen in boter is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wasabiboter
55 min Bijgerecht
Bekijk recept

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept