Zoek
Doperwten en wortelen in boter
10
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1,500 kg wortelen
1,500 kg doperwten
0,050 kg boter
0,150 kg sjalot en/of ui
0,500 l blanke fond
0,010 kg griessuiker
0,030 kg peterselie
Peper
Zout
Bereiding
1
Blanke fond bereiden.
2
Wortelen in balkjes snijden.
3
De wortelen met ontvette blanke fond, griessuiker, peper en zout beetgaar koken onder deksel.
4
Gesnipperde sjalot/ui aanstoven in boter zonder te kleuren onder deksel.
5
Wortelen toevoegen en opschudden.
6
Doperwten beetgaar koken op z'n Engels.
7
Onder koud stromend water verfrissen en laten uitlekken.
8
Met de worteltjes in boter mengen.
9
De doperwtjes kunnen ook samen met de gesnipperde sjalot/ui in boter gaargestoofd worden.1
0
Op smaak brengen met peper, zout en griessuiker.1
1
Met grofgehakte peterselie bestrooien.
Doperwten en wortelen in boter is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Frangipane met vanillesaus
30 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Forel met kruidenvulling
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Wasabiboter
55 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept