Doperwten in boter met kropsla

10
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Blanke fond bereiden.
  • 2 Doperwten beetgaar koken op z'n Engels.
  • 3 Onder koud stromend water verfrissen.
  • 4 Laten uitlekken.
  • 5 Geglaceerde uitjes:
  • 6
    - Uitjes van gelijke grootte pellen.
  • 7
    - Boter in een steelpan smelten en de uitjes erin wentelen.
  • 8
    - Met ontvette blanke fond bevochtigen.
  • 9
    - Kruiden met peper, zout en griessuiker.1
  • 0
    - Onder deksel verder garen.1
  • 1
    - Wanneer de uitjes gaar zijn wordt het kookvocht afgegoten en tot een stroperige massa ingekookt.1
  • 2
    - De uitjes door de stroperige massa wentelen.1
  • 3 Kropslasliertjes:1
  • 4
    - Kropslabladeren op elkaar leggen, oprollen en in reepjes van 1 mm dikte snijden.1
  • 5
    - De rest van de boter smelten, de kropslasliertjes toevoegen en even stoven zonder te kleuren.1
  • 6 Doperwtjes en uitjes toevoegen en opschudden.1
  • 7 Op smaak brengen met peper en zout.1
  • 8 Met grofgehakte peterselie bestrooien.

Doperwten in boter met kropsla is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kidsburger
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept