1 Snijd de venkel in de lengte, zodat er 6 schijfjes ontstaan. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op een behoorlijk hoog vuur. Bak hier de venkel in en draai deze 1 maal om totdat beide kanten goudbruin zijn. Leg de gebakken venkel op een bord en hou deze apart voor verder gebruik.
2 Verhit de overgebleven olijfolie in de koekenpan en bak hierin de ui en knoflook totdat de ui zacht is. Blus met de witte wijn en kook dit gedurende 1 minuut totdat de wijn verdampt is. Voeg er de venkel en tomaten toe en laat het geheel op verlaagd vuur tijdens 25 minuten sudderen totdat de venkel zacht is en de saus is ingedikt.
3 Breng dit lekkere gerecht op smaak met peper en zout.
4 Dit bijgerecht smaakt uitstekend bij vis.
5 Honingtomaten® zijn intens van smaak.
6 *** Google Honingtomaten®, en vul postcode in, dan ontdek je waar in jouw buurt deze heerlijke tomaten worden verkocht.
Honingtomaten met gestoofde venkel. is een recept van Solo Open Kitchen