2 Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius. Verhit een scheut olijfolie in een pan en voeg hier vervolgens de gesneden tomaten inclusief sap aan toe. Laat de tomaten gedurende 10 minuten tot een saus sudderen. Voeg de gesneden basilicum toe en laat deze nog 2 minuten meesudderen. Maak de tomatensaus op smaak met wat peper en zout. Haal de pan met tomatensaus van het vuur af.
3 Meng in een kom de spinazie met de ricotta en kruid dit mengsel naar smaak met peper en zout. Verdeel het ricottamengsel over de pannenkoeken en rol deze vervolgens op. Leg de gevulde pannenkoeken in één laag in een ovenschaal en giet hier de tomatensaus overheen.
4 Zet de gevulde pannenkoeken met verse tomatensaus gedurende 15 minuten in de oven staan totdat het gerecht geheel verhit is.
Hartige pannenkoeken met spinazie is een recept van Solo Open Kitchen
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)