Boerenkool met tomaat en mozzarella

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De aardappelen schillen, klein snijden en met wat zout in weinig water gaar koken. Na ongeveer 10 minuten de boerenkool er opleggen.
  • 2 Ondertussen in een koekenpan de ui fruiten met de knoflook , de hamblokjes erbij voegen evenals de tomatenstukjes (zonder het vocht). De basilicum erover heen strooien evenals de kurkuma en de kardemon (alles op gevoel en naar eigen smaak)
  • 3 De stamppot fijnstampen en de warme melk erdoor roeren. Het uienmengsel er door heen scheppen.
  • 4 Een ovenschaal invetten en de stamppot met het uienmengsel erin scheppen.
  • 5 De tomaten en de mozzarella in dunne plakjes snijden en afwisselend dakpansgewijs op de boerenkool leggen.
  • 6 De schaal onder een voorverwarmde grill plaatsen en de kaas licht laten smelten en lichtbruin laten kleuren.
  • 7 Mocht je de worst missen bij deze boerenkool schotel dan kun je die er uiteraard apart bijgeven.

Boerenkool met tomaat en mozzarella is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Pasta met boerenkool en gedroogde tomaat
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenkoolpasta met kipsaucijs
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roerei met paprika en boerenkool
15 min
Bekijk recept
Traditionele boerenkoolstamppot
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept