1 De aardappelen schillen, klein snijden en met wat zout in weinig water gaar koken. Na ongeveer 10 minuten de boerenkool er opleggen.
2 Ondertussen in een koekenpan de ui fruiten met de knoflook , de hamblokjes erbij voegen evenals de tomatenstukjes (zonder het vocht). De basilicum erover heen strooien evenals de kurkuma en de kardemon (alles op gevoel en naar eigen smaak)
3 De stamppot fijnstampen en de warme melk erdoor roeren. Het uienmengsel er door heen scheppen.
4 Een ovenschaal invetten en de stamppot met het uienmengsel erin scheppen.
5 De tomaten en de mozzarella in dunne plakjes snijden en afwisselend dakpansgewijs op de boerenkool leggen.
6 De schaal onder een voorverwarmde grill plaatsen en de kaas licht laten smelten en lichtbruin laten kleuren.
7 Mocht je de worst missen bij deze boerenkool schotel dan kun je die er uiteraard apart bijgeven.
Boerenkool met tomaat en mozzarella is een recept van Solo Open Kitchen