Gratin van aubergine en courgette

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de aubergine en de courgette in de lengte schijfjes van ongeveer een halve centimeter dikte, snij de schijfjes in de lengte in twee, leg ze op een schaal en bestrooi ze met grof zout, laat ze een half uurtje liggen en spoel ze, dep ze goed droog.Wentel ze dan in de bloem en bak ze in kleine hoeveelheden in ruim olijfolie tot ze een bruin kantje krijgen, kruid met peper en zout, laat ze nadien uitlekken op keukenpapier
  • 2 Maak de tomatensaus,
  • 3 Stoof de gesnipperde ui en knoflook aan in olie, giet de pasata erbij, laat een tiental minuutjes pruttellen, voeg de balsamico toe.
  • 4 Giet een bodempje saus in een ovenschaal, verdeel er de schijfjes groenten over bestrooi ze met de Italiaanse kruiden, leg er de schijfjes mozarella op en terug een laagje saus. Nu de vers gemalen parmesan erover strooien en de schotel gaat voor 30 minuten op 180 graden de oven in.

Gratin van aubergine en courgette is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept