1 Snij de aubergine en de courgette in de lengte schijfjes van ongeveer een halve centimeter dikte, snij de schijfjes in de lengte in twee, leg ze op een schaal en bestrooi ze met grof zout, laat ze een half uurtje liggen en spoel ze, dep ze goed droog.Wentel ze dan in de bloem en bak ze in kleine hoeveelheden in ruim olijfolie tot ze een bruin kantje krijgen, kruid met peper en zout, laat ze nadien uitlekken op keukenpapier
2 Maak de tomatensaus,
3 Stoof de gesnipperde ui en knoflook aan in olie, giet de pasata erbij, laat een tiental minuutjes pruttellen, voeg de balsamico toe.
4 Giet een bodempje saus in een ovenschaal, verdeel er de schijfjes groenten over bestrooi ze met de Italiaanse kruiden, leg er de schijfjes mozarella op en terug een laagje saus. Nu de vers gemalen parmesan erover strooien en de schotel gaat voor 30 minuten op 180 graden de oven in.
Gratin van aubergine en courgette is een recept van Solo Open Kitchen