1 Vermijder de bittere kern van het witloof en kook het bijna gaar, LAAT HEEL GOED uitlekken.
2 Leg het bladerdeeg in de vorm en doorprik enkel keren met een vork smeer de bodem in met mosterd, leg het witloof er in stervorm op, snij de korst van de brie en snij hem in sneedjes, leg ze naast het witloof, schil de peren en leg schijfjes peer naast de brie.
3 Klop de eieren los in de room kruid met peper en zout, giet het mengsel over de quiche, strooi de gemalen kaas er over en bak de quiche gedurende 45 minuten op 180 graden.
4 Ondertussen was en snij je de paksoi, snipper het teentje look, stoof het even aan in wat boter, doe de paksoi er bij, kruid mlet peper en zout, stoof gaar onder deksel in ongeveer 15 minuutjes.
5 serveer de quiche met de gestoofde paksoi.
6 smakelijk!
Quiche met witloof peren en brie is een recept van Solo Open Kitchen