Bloemkool met pancetta en gorgonzola

4
15 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verdeel de bloemkool in roosjes, blancheer ze tien minuten.
  • 2 Maak de witte saus, laat de boter smelten, roer er de bloem onder tot een gladde massa, giet er langzaam de melk bij tot een gebonden saus, roer er de mosterd, parmezaan en marjolein onder, kruid met peper en zout.
  • 3 Meng de bloemkool onder de saus, doe alles in een ovenschaal, leg er repen panchetta op, verbrokkel er de gorgonzola over en het broodkruim, zet de schaal 25 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.
  • 4 Geef er een fris groen sla bij en knapperig stokbrood.
  • 5 Puree kan ook natuurlijk.
  • 6 Smakelijk!

Bloemkool met pancetta en gorgonzola is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Hamburger met avocadosalsa en gorgonzola
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met geroosterde groenten
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept