Kerstomaatjes gevuld met avocadoroom

4
15 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voorafgaande aan een diner met vlees en/of vis is het soms wenselijk een vegetarisch aperitiefhapje te presenteren. Maak deze kerstomaatjes maar eens met een overheerlijke vulling!
  • 2 Snijd de tomaatjes doormidden en wip met een theelepel de zaadjes uit de helften.
  • 3 Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Schep ze op een bord en laat ze afkoelen.
  • 4 Schil de avocado en verwijder de pit.
  • 5 Pureer met een staafmixer de avocado met de basilicum en het citroensap.
  • 6 Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 7 Schep met een theelepel een beetje van het avocadomengsel in elke tomaathelft.
  • 8 Zet de gevulde tomaatjes op een bord en strooi er de pijnboompitten over.
  • 9 Zet de gevulde tomaatjes op het bord ‘vast’ door een beetje van het avocadomengsel aan de onderkanten te smeren. Zo verschuiven ze niet tijdens het opdienen.

Kerstomaatjes gevuld met avocadoroom is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Blini's met avocadoroom en zalm
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Millefeuille van avocado met krab en tomatensalsa
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kleine 'clubsandwiches' met avocadoroom
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gefileerde pladijs met avocadoroom
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van volkorenpasta, tomaten, amandelen en gerookte kip
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met biefstuk en rucola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaatjes gevuld met pesto
Bekijk recept
Italiaans spiraalbrood
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept