witloofgratin met bacon en pittige roomkaassaus

4
90 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de bittere kernen van het witloof. Spoel even af.
  • 2 Smelt de boter in een kookpot waarin alle stronkjes naast elkaar kunnen liggen. Leg het witloof in de gesmolten boter. Zet het deksel op de pot en laat ongeveer 1 uur garen op een middelmatig vuur. Het witloof moet boterzacht zijn.
  • 3 Verwarm de ovengrill voor.
  • 4 Laat het witloof uitlekken en vang het vocht op in een steelpannetje. Warm het vocht opnieuw op en laat de roomkaas erin smelten. Voeg ook de room en de melk toe. Kruid goed met versgemalen peper, een snuifje cayennepeper en nootmuskaat.
  • 5 Leg het witloof in een ovenschotel. Bedek iedere stronk witloof met 3 sneetjes bacon. Doe er de garnaaltjes over. Giet de kruidenroomsaus erover. Bestrooi met de emmentaler.
  • 6 Zet 10 minuten onder de ovengrill tot de kaas gegratineerd is.
  • 7 Smakelijk !

witloofgratin met bacon en pittige roomkaassaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spruitjes in roomkaassaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaasje In Een Mosterd-Roomkaassaus
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle Met Kip, Knoflook, Kruiden En Roomkaassaus
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastasoep Met Zalm En Roomkaassaus
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Witloofgratin met ham
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witloofgratin met garnalen
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Witloofgratin
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Witloofgratin
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept