Zoek
PRUTJEVAN GEDROOGDE EN GEWONE PADDENSTOELEN.Neem
4
25 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
15 gram gedroogde shiltake
15 gram gedroogde Eekhoorntjesbrood,
250 gram kastanje-champignons
2 eetl olijfolie
2 eetl gehakte knoflook
1/2 eetl zout
1/2 theel gemalen zwarte peper
2 eetl droge sherry, 1 eetl cognac
2 eetl sojasaus
1 theel suiker
1/2 dl room
2 eetl bieslook
Bereiding
1
Week de gedroogde paddenstoelen apart in lauw water gedurende 20 minuten, knijp ze vervolgens uit en vang het vocht op.
2
Verwijder de nog harde delen van de paddenstoelen. Maak kwarten van de kastanje champignons.
3
Verhit de olie in een wok, bak hierin eerst de knoflook en voeg dan de paddenstoelen en het vocht toe.
4
Voeg zout, peper, sherry, cognac , sojasaus en de suiker toe.
5
Bak alles gedurende 5 minuten totdat al het vocht is verdwenen
6
Voeg de room toe, bak de paddenstoelen nog 2 minuten
7
.
8
Serveer met bieslook
9
Lekker op een geroosterde boterham of bij wild en kip.
PRUTJEVAN GEDROOGDE EN GEWONE PADDENSTOELEN.Neem is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Schnitzel, citroen en courgette
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mango-frambozenjelly's
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetoetje
100 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min -
Nagerecht
Bekijk recept