1 Was de venkel, verwijder zonodig de buitenste bladeren, verwijder de harde stelen en snij in dobbelsteentjes. Indien niet te hard kan je ook het groen meesnijden.
2 Bak de venkelblokjes gedurende 8 minuten in een weinig vetstof, kruid met peper en de italiaanse kruiden.
3 Snij ondertussen de tapastomaatjes in 2 en de gedroogde tomaten in reepjes.
4 Rol het bladerdeeg uit en leg het met het bakpapier in een taartvorm, prik met een vork in de bodem.
5 Verdeel de venkelblokjes en de gedroogde tomaten over het bladerdeeg.
6 Klop de eieren los en meng met de sojaroom en de geraspte mozarella. Kruid met peper en de italiaanse kruiden.
7 Giet het eiermengsel over de venkel en gedroogde tomaten.
8 Schik de halve tapastomaatjes over de taartvorm met de 'open' kant naar boven.
9 Strooi nog wat geraspte mozarella (of andere geraspte kaas) over de schotel en ga nog eens met de pepermolen en de italiaanse kruidenmix over de schotel.1
0 Zet de schotel gedurende 45 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Prik met een breinaald in de quiche om te checken of die klaar is, de breinaald moet er droog uit komen.