Gekonfijte wortelgratin met Parmezaanse kaas

5
90 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C (stand 6)
  • 2 Meng voor de korst de in blokjes gesneden margarine met de Maïzena® Plus en de Parmezaanse kaas. Kneed met de vingertoppen totdat er een kruimelig deeg ontstaat. Zet koel weg.
  • 3 Was en schraap de wortels. Snijd ze in smalle schijfjes. Meng met de fijngehakte bieslook, de tijmblaadjes, de gehakte ui, de peper en zout en de koriander. Zet apart.
  • 4 Smelt de margarine in een pan. Los de Maïzena® Plus op in de koude melk en giet in de pan. Laat de béchamelsaus rustig inkoken en blijf daarbij roeren.
  • 5 Verdeel de wortels over een ingevette gratineerschaal. Giet de béchamelsaus erover en bedek met het kruimeldeeg met Parmezaanse kaas. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak 1 uur en 15 minuten op 180°C (stand 6).
  • 6 (*) Raadpleeg bij de fabrikant of deze glutenvrij zijn.

Gekonfijte wortelgratin met Parmezaanse kaas is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Gemberhartjes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept