2 Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking ( 10 min ) .
3 Snijd 2cm onder het steeltje van de paprika's een kapje af , verwijder de zaadlijsten uit de paprika's alsook de zaadjes en het witte gedeelte van de kapjes.
4 Breng in een ruime pan water aan de kook en blancheer de paprika's en de kapjes 5 minuten .
5 Schep de paprika's met een schuimspaan uit het water en laat ze ondersteboven uitlekken .
6 Fruit de ajuin glazig in olijfolie , doe er het gehakt bij , het verkruimeld groentebouillonblokje en bak het gehakt rul .
7 Roer er 2 eetlepels tomatenpuree door en kruid met knoflook , provençaalse kruiden , curcuma en cayennepeper .
8 Meng de rijst door het gehakt , en vul de paprika's met het gehakt- en rijstmengsel .
9 Schik de gevulde paprika's in een ovenschotel (kies een ovenschotel waarin de paprika's goed tegen elkaar zitten zodat ze niet omvallen) . 1
0 Giet een bodempje kokend water in de ovenschotel en dek af met aluminiumfolie .1
1 Zet de paprika's 20 minuten in de oven , haal het aluminiumfolie weg en laat nog 10 minuten verder bakken .1
2 Eet smakelijk :)
Gevulde paprika met gehakt en rijst is een recept van Solo Open Kitchen