1 Rol je deeg uit in een taartvorm ( 23 cm doorsnede ) , druk goed aan en prik gaatjes in de bodem , bak 10 min blind ( met bakbonen of rijst ) in een voorverwarmde oven op 200°C , neem de bakbonen eruit en bak opnieuw 5 tal min af , neem eruit en laat afkoelen .
2 Snij de ui heel fijn , was de prei en snij eveneens fijn , borstel de champignons en snijd in schijfjes ( als het kleintjes zijn , gewoon in de helft ) .
3 Fruit nu de ui aan en stoof de prei en champignons een 5 tal minuutjes mee , zet opzij .
4 Meng nu de eieren , de room en de kruiden door elkaar en zet even opzij .
5 Vul de bodem met de aangestoofde groentjes en daarop de hespenreepjes , giet het eiermengsel erover en bak 25 min in een voorverwarmde oven op 200°C .
6 Eet smakelijk :)
Quiche met prei , hesp en champignons is een recept van Solo Open Kitchen